Libba Bray – Rettentő gyönyörűség

2010. szeptember 30., csütörtök

A történet az 1800-as évek végén játszódik. Gemma Doyle indiában él családjával. 16 éves és olyan mint minden más tinédzser. Utálja Indiát, a meleget a tömeget és mindenáron Angliába akar menni. Egy nap  azonban minden megváltozik. Gemma átéli első látomását lesz, majd  relytélyes körülmények között elveszíti édesanyját. Teljesedik szíve  vágya, édesapja a londoni Spence akadémiára iratja be. Gemma  nagyon zárkózott  és anyja halála miatt folyamatosan magát hibáztatja,  így nem könnyű beilleszkednie a szigorú irott és íratlan szabályok szerint  működő iskola diákjai közé. Itt az iskolában lassan ráébred arra,  hogy mekkora hatalom relytőzik benne, és végül bekerül az iskola  legnépszerűbb lányainak körébe. A lányokkal átélt természetfeletti  utazások során megtudja, édesanyjának miért kellett meghalnia és  megismeri képességeit,és egy teljesen új világot.
Libba Bray könyve a Könymolyképző kiadó gondozásában jelenet meg és a Vörös pöttyös  könyvek családjába tartozik a Twilight-hoz hasonlóan. A Viktoriánus kor szigorú szabályait tárja  elénk a hatalmas szoknyák és fűzők világával, ahol a nőknek csak egy célja lehet, a gazdag férj  és gyerekek. Azonban Gemma és még néhány lány más utat választ, és ezért áldozatot kell hozniuk. Az írónő nagyon valóságosan ábrázolta a lányiskolák  életének sötét oldalát. A kiközösítést, megfelelni vágyást, megalázást és a szépség hatalmát. Fordulatos olvasmány, ahol  kicsit háttérbe szorul a fantasztikum és néhány részletet még a végén is homály fed. pl.:  Nem tudjuk meg hogy ki is valójában Kirké és, Raksana pozitív vagy negatív karakter. Ajánlom  mindenkinek aki szereti az olyan fantasy regényeket ami tartalmaz bőven valóságos elemeket,  de csak 16 év felett, hiszen a kiadó is ezt ajánla.

„Senkit sem ismerhetünk meg teljesen. Ezért a legfélelmetesebb elfogadni valakit, hittel  és bizalommal, és reménykedni, hogy ő is így fogad el minket.”
„A dolgok önmagukban, önmaguktól nem jók, vagy rosszak, csak az teszi őket egyikké, vagy másikká, hogy mit kezdünk velük.”

Egy negatívumot azonban említenem kell. Magából a könyvből nem derül ki hogy ez egy triológia  első része. Ezt azért illett volna az olvasó orrára kötni. 
Gemma Doyle Triológia:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése