Neil Gaiman - Csillagpor - Stardust

2010. szeptember 29., szerda

Neil Gaiman 1960-ban született az angliai Portchesterben, lengyel zsidó család tagjaként. Anglikán és Szcientológiai iskolába is járt. Jelenleg Az Egyesült Államokban él családjával.Munkássága szerteágazó, regényeket, képregényeket, film forgatókönyveket, novellákat és elbeszélő költeményeket, életrajzokat és tanulmányokat is írt.Irodalmi témái is többfélék de leginkább fantasy szerzőként ismert. Munkásságára többek között nagy hatással volt C. S. Lewis, J. R. R. Tolkien, Douglas Adams, H.P Lovecraft és Shakespeare is.
Művei: Tükör és Füst, Csillagpor, Amerikai Istenek, Törékeny holmik

„Volt egyszer egy fiatalember ,ki Szíve Vágyát óhajtotta elnyerni.”


A Csillagpor igazi tündérmese főszerepben Tristran Thorn-nal aki relytéjes módon kerül gyermekként Falva Falvába. Felcserepedvén, annak rendje és módja szerint szerelembe esik a világ legyönyörűbb lányába, Victoria Forresterbe, aki nem kevesebbet kér egy csókért cserébe, mint egy hullócsillagot. Tristran elindul hát, hogy teljesítse szíve hölgyének óhaját. Útja során izgalmas kalandokba keveredik, banyákkal, tündékkel, Viharvára trónkövetelőivel, varázslattal ás átkokkal. Utazik Unikornison és a villámvadászó expedíción lévő Perditán. Az utazás végére Tristrán rátalál valamire, amit egészen máshol keresett.
„... boldogok voltak. No nem örökkön örökké, hiszen a tolvaj Idő előbb utóbb mindent poros raktárába gyűjt, de azért boldogok voltak a dolgok szokásos menetét tekintve jó sokáig.”
Érdemes elolvasni, ha egy kis varázslatra vágyunk, vagy csak el a hétköznapokból.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése